Либан на чинија: Приказна за кујна што ја раскажува душата на Истокот
Блог
Либан на чинија: Приказна за кујна што ја раскажува душата на Истокот

Постои едно мало парче земја на источниот брег на Медитеранот, кое низ вековите успеало да го зачува едно од најбогатите гастрономски наследства на светот – Либан. Таму, храната не е…

Forza Fusion Bar & Restaurant – Новото лице на урбаната гастрономија
Блог
Forza Fusion Bar & Restaurant – Новото лице на урбаната гастрономија

Сместен во срцето на урбаниот пулс на градот, Forza Fusion Bar & Restaurant претставува новото поглавје во успешната гастрономска приказна започната со Forza Wine Bar & Restaurant во Тафталиџе. Новата…

Истокот во чинија – азиско мени во Forza Fusion
Блог
Истокот во чинија – азиско мени во Forza Fusion

Започнуваме со ново гастрономско патување заедно со вас…, и тоа токму од таму каде што Истокот се среќава со Западот – на вашата трпеза. Нашата азиска селекција на јадења, внимателно…

НОВО СКОПСКО ПРАВИЛО: ПОЧАСТИ ESPRESSO, ПОЧАСТИ БРАТСКО!
Блог
НОВО СКОПСКО ПРАВИЛО: ПОЧАСТИ ESPRESSO, ПОЧАСТИ БРАТСКО!

Драги скопјани, Во градот што го живееме со сите негови убавини и маани, време е да воведеме ново урбано правило кое ќе нè потсети на едно убаво, солидарно и другарско…

МИТОВИ И ФАКТИ ЗА ПРОФЕСИЈАТА ШЕФ-ГОТВАЧ
Forza Chef
МИТОВИ И ФАКТИ ЗА ПРОФЕСИЈАТА ШЕФ-ГОТВАЧ

Професијата Шеф на кујна е обвиена со многу митови, од тоа дека готвачите живеат под постојан стрес до перцепцијата дека само мажите можат да бидат врвни кулинарски мајстори. Време е…

ШЕФ ВО КУЈНА, ЛИДЕР ВО ЖИВОТОТ: ДАЛИ СЕКОЈ МОЖЕ ДА СТАНЕ ВРВЕН ГОТВАЧ?
Forza Chef
ШЕФ ВО КУЈНА, ЛИДЕР ВО ЖИВОТОТ: ДАЛИ СЕКОЈ МОЖЕ ДА СТАНЕ ВРВЕН ГОТВАЧ?

Професијата шеф-готвач не е само занает, туку и уметност, наука и лидерство. Да се биде врвен шеф значи да се поседуваат не само технички вештини, туку и визија, способност за…

ОД ЕНТУЗИЈАСТ ДО ВРВЕН ШЕФ: ДАЛИ ГОТВАЧ Е ПРОФЕСИЈА НА ИДНИНАТА? МОЖНОСТИ, ПРЕДИЗВИЦИ И ЗАРАБОТКА
Forza Chef
ОД ЕНТУЗИЈАСТ ДО ВРВЕН ШЕФ: ДАЛИ ГОТВАЧ Е ПРОФЕСИЈА НА ИДНИНАТА? МОЖНОСТИ, ПРЕДИЗВИЦИ И ЗАРАБОТКА

Колку е вреднувана денес професијата готвач? Благодарение на зголемениот интерес во гастрономијата и потребата за висококвалитетна храна, професијата готвач, особено шефовите-готвачи се сѐ повеќе вреднувани насекаде во светот. Со глобалната…

КАКО РАБОТАТА ВО РЕСТОРАН МОЖЕ ДА ОТВОРИ ВРАТИ ЗА ИДНИ МОЖНОСТИ?
Work and Study
КАКО РАБОТАТА ВО РЕСТОРАН МОЖЕ ДА ОТВОРИ ВРАТИ ЗА ИДНИ МОЖНОСТИ?

КАКО РАБОТАТА ВО РЕСТОРАН МОЖЕ ДА ОТВОРИ ВРАТИ ЗА ИДНИ МОЖНОСТИ? Работата во ресторан не е само начин да се заработи привремен приход – таа претставува вистинска можност за развој…

КАКО ДА СТЕКНЕШ ФИНАНСИСКА НЕЗАВИСНОСТ ДОДЕКА СИ СТУДЕНТ?
Work and Study
КАКО ДА СТЕКНЕШ ФИНАНСИСКА НЕЗАВИСНОСТ ДОДЕКА СИ СТУДЕНТ?

Да се биде студент и истовремено да се стремиш кон финансиска независност може да изгледа како голем предизвик. Меѓутоа, постојат начини да заработуваш, да стекнеш вредни вештини и да создадеш…

МИТОВИ И РЕАЛНОСТ ЗА УГОСТИТЕЛСКАТА ПРОФЕСИЈА
Work and Study
МИТОВИ И РЕАЛНОСТ ЗА УГОСТИТЕЛСКАТА ПРОФЕСИЈА

Зошто работата како конобар не е „само привремена работа“, туку искуство што ти отвора врати во многу индустрии? Кога некој ќе спомне работа како конобар, првата асоцијација е привремена работа…