Постои едно мало парче земја на источниот брег на Медитеранот, кое низ вековите успеало да го зачува едно од најбогатите гастрономски наследства на светот – Либан. Таму, храната не е…
Сместен во срцето на урбаниот пулс на градот, Forza Fusion Bar & Restaurant претставува новото поглавје во успешната гастрономска приказна започната со Forza Wine Bar & Restaurant во Тафталиџе. Новата…
Започнуваме со ново гастрономско патување заедно со вас…, и тоа токму од таму каде што Истокот се среќава со Западот – на вашата трпеза. Нашата азиска селекција на јадења, внимателно…
Драги скопјани, Во градот што го живееме со сите негови убавини и маани, време е да воведеме ново урбано правило кое ќе нè потсети на едно убаво, солидарно и другарско…
Професијата Шеф на кујна е обвиена со многу митови, од тоа дека готвачите живеат под постојан стрес до перцепцијата дека само мажите можат да бидат врвни кулинарски мајстори. Време е…
Професијата шеф-готвач не е само занает, туку и уметност, наука и лидерство. Да се биде врвен шеф значи да се поседуваат не само технички вештини, туку и визија, способност за…
Колку е вреднувана денес професијата готвач? Благодарение на зголемениот интерес во гастрономијата и потребата за висококвалитетна храна, професијата готвач, особено шефовите-готвачи се сѐ повеќе вреднувани насекаде во светот. Со глобалната…
КАКО РАБОТАТА ВО РЕСТОРАН МОЖЕ ДА ОТВОРИ ВРАТИ ЗА ИДНИ МОЖНОСТИ? Работата во ресторан не е само начин да се заработи привремен приход – таа претставува вистинска можност за развој…
Да се биде студент и истовремено да се стремиш кон финансиска независност може да изгледа како голем предизвик. Меѓутоа, постојат начини да заработуваш, да стекнеш вредни вештини и да создадеш…
Зошто работата како конобар не е „само привремена работа“, туку искуство што ти отвора врати во многу индустрии? Кога некој ќе спомне работа како конобар, првата асоцијација е привремена работа…
Leave a Reply